FORENINGEN FOR PERMANENT SKULPTUR PÅ GEDSER ODDE
Go to content

Aktiviteter

Aktiviter


FESTLIG AFSLØRING AF MODELLERNE

Modellerne af talerstolen og skulpturen blev den 24. februar 2012 afsløret og præsenteret for offentligheden. Seancen fandt sted i Toldcafeen i Gedser, hvor Guldborgsund kommunes borgmester John Brædder foretog selve afsløringen, og hvor billedhugger Jesper Neergaard fortalte noget om de visioner som han har i forbindelse med placeringen af de to skulpturer. I rammeprogrammet opførte Søren & Øer Sound Band og kor nogle af sangene fra støttepladen ”Hyldest til Danmarks Sydspids” samt to nye sange, skrevet, komponeret og dedikeret til de to skulpturer.
Mange borgere havde fundet vej til Toldcafeen. Pressen skrev forskellige indslag om arrangementet, og DR P4 gennemførte et interview med billedhugger Jesper Neergaard i denne anledning.

Lyt til interviewet ved at klikke her

Interviewet åbnes på din computer i Windows Mediaplayer e.l., hvor du kan lytte til det, mens du surfer rundt på hjemmesiden.

Billeder af de 2 skulpturer kan også ses ved at klikke her!Foreningen for Permanent Skulptur på Gedser Odde har den 19. marts 2012 afholdt deres første generalforsamling.
Hovedpunktet på dagsordenen var formandens beretning, som omfattede perioden fra forberedelserne til den stiftende generalforsamling den 10.10.2011 indtil nu. Mange vigtige begivenheder har siden hen udfyldt vores arbejde. De tre mest markante begivenheder var nok i september 2011 Søren Poulsens støttekoncert i Gedser Kirke, afsløringen af modellerne for dialogtalerstolen og skulpturen "Family of Man" i februar i år i Toldcafeen i Gedser samt den netop fra Naturstyrelsen modtaget dispensation til opstilling af kunstværk inden for strandbeskyttelses-linjen på Gedser Odde. Godt nok er sidstnævnte betinget af, at der ikke kommer indsigelser respektive at eventuelle indsigelser afvises af ankemyndigheden, men vi synes alligevel, at det er et vigtigt skridt i den rette retning.
Endvidere blev der på generalforsamlingen afviklet en række formalia, såsom valg af bestyrelsesmedlemmer, suppleanter samt revisor og revisorsuppleant. Alle, som var på valg, blev genvalgt, så den nye bestyrelse er identisk med den forrige. Ligeledes er revisor og revisorsuppleant blevet genvalgt.
Afslutningsvis drøftede man forskellige forslag med henblik på foreningens kommende aktiviteter, herunder bl.a. deltagelse i Gedser-dagen den 7. juli 2012.


DISPENSATION
Kommunen har søgt Naturstyrelsen med henblik på at få dispensation fra strandbeskyttelseslinien for så vidt angår talerstolen og skulptur.


ØKONOMI
Fornyet hvervekampagne og ansøgning om fondsmidler til gennemførelse af projektet forberedes.

Klik på billedet herunder for at læse Folketidendes
omtale af afsløringen i Toldcaféen.

Opdateret 23.3.19
Back to content